Jun 30, 2011

ariz yang demam

video
Hariz demam
Demam yang perlu "dikawal"
Hariz punya history sawan/epilepsy
Setakat ini sedayanya dikawal menggunakan ubat
Phenobarb n sodium valproate
Berfungsi mengawal otak agar berada dalam keadaan rehat dan tidak stress

Nah!!andai dia demam, hati jadi tidak keruan
Kaki pun menggeletar, risau andai "sawan" itu datang

Ringkasnya otak Hariz suda mengalami komplikasi/kerosakan
"Benda" yang suda rosak awalnya, jika diserang sawan  berpanjangan akan tambah merosakkan 
Makanya hati tidak akan pernah tenang jika Hariz demam

Jika dia demam, seWAJIBnya sy akan bercuti
cure better than regret kan
Maka mohon ampun pada yang terkesan, andai sy terbercuti emergency


Malam itu kami tidur berpelukan
Melihat pada video keadaan demamnya ok bukan
Tapi sy masih menangis setiap kali dia demam
Rasa seperti orang dungu
Mengalirkan air mata tanpa alasan
Sehinggakan azri(lil boy) bertanya "napa mama nangis, bukan ada kumkum pun"
(owh!!!kumkum itu kan cerita antu, kenapa itu yg jd rujukan darling?)



video
Tis vid showing him sedang diserang sawan


Luckily sy bole tau bila Hariz diserang sawan
Ia cuma berlaku 1-2times a day, second selepas jaga dari tidur, berlangsung selama 2-3minit

Hariz being suspected sawan seawal usia 8bulan
Itu pun selepas bergaduh wit the doct when i asked him to do the ECG on Hariz
They never believe me when  said Hariz has asign of epilepsy
After got the ECG result, rasanya ingin saja menampar doktor terdahulu
Perlukah saya bergaduh dengan anda sebelum sesuatu bole dibuat?
Lupa kan kisah doktor itu, mengingatnya saja sudah membuat hati saya meletup.

Do asked private hospital to do the ECG on him
Cuma doktor yang di temui tidak mahir dalam kes anak kecil



Andai kamu punya anak yang sihat dan sempurna
Senakal mana pun, sayangi dan didik sebaiknya
Sebab masih ada ibu diluar sana yang belum pernah melihat anaknya menendang bola, memecahkan almari

Jun 1, 2011

Mt. Kinabalu ...3

Dipindikkan cerita....



Eittt!!!!!
Nda best ada pindik serita
GANTUNG bilang si para....wahaha...

Smp mana suda tu serita, sa pun lupa

Ok......along the Mesilau trek with marveles trek(p kono ko rasa sendiri baru tau tahap mana marvelous dia)
Turun naik bukit, anak bukit
Turun naik tangga(seb bek ada tangga)
Smp jg di titik temu in between Mesilau Trek n Timpohon trek
Titik temu as in d pict.
















pigi kiri Mesilau
pigi kanan Layang2 Hut(thru Timpohon) pondok ke 6 dari Timpohon
Dari Timpohon :Pondok Timpohon, Kandis, Ubah, Lowii, Mempening n Layang2(another two sebelum penginapan are Pondok Villosa n Paka) 
dr photographer position, pigi peak la

dari tis point, <70mtr u ble pg pondok Layang2
Dari point ni pun ble npk da bumbung tu pondok
Layang2 ada pondok utk penginapan, sapa2 nda mau terus mendaki bole rehat di pondok tu

few pict. along d way
(kamera murah bapa ariz mampu tangkap sharp pict macam ni?magik jg) 






















Ini moment paling nda kan sa lupa
apa punya bangang smp lupa simpan raincoat d badan
(nex time ingat brg penting perlu ada d badan ko, bukan di badan guide ko, tu guide sana 3km di belakang jalan mcm siput, by d time dia smp sama ko, ko sudah lenjun....ada fahammm!!!!)















sudahnya ko kana bungkus dengan plastik sampah
itu pun seb bek ada orang kesian sama ko, mau jg bg tu plastik sampah
ujan brenti skit ko jalan,
ujan telebat skit ko belindung bawah pokok yg idup segan mati takmo itu
(rendang2 bah bos pokok2nya)





lupa sa ckp
tru trek mesilau ko ble jumpa tu NEPENTHES sebesar alam
yg mana kalu ko kc masuk kaki gajah ko dalam tu NEPENTHES pun muat
SUMPAH!!!!!!betul ni
gambal? kana sari dulu nti updet jak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...