Feb 9, 2011

sedang bangga :-)


Lil' Aishah tak pernah hadir d mana2 early pre school
Start pre school pun early tis year
Sikit2 ajar jg alphabets n numbers
Tp dia sedikit malas
Start sekola...eheheh...rajin plak, dan mudah faham
Was thingking, she knew that she's a student now,
Jadi belajar itu mungkin responsibility untuk dia....(kut la)



Hasil kerja Aishah masuk minggu KEDUA sekolah
Impressive...malah sangat impressive.
Dgn rekod malas dan tak pernah hadir pre school
dan mampu menguasai alphabets ini dlm 2mgu....whoah!!!!
Pernah jg npk anak2  tadika ni menulis.....picture alphabets itu ada, tp tunggang langgang dan tidak kemas
sudah nama budak2 jd ia adalah normal
Tp bila mereka bole membuat sesuatu benda baru dengan almost sempurna....thats a BONUS berganda


Tp pelik skit(geram pun ada)
she refuse to write anything kalau ayah dia yang mengajar
Dan dia cuma akan tulis 4-6 huruf, then nangissssss.....refuse to continue
Ke ayah dia ajar alphabets pun macam ajar org berkawad (kena bertempik2.....think tempik is louder than jerit) kut  :-)

Feb 8, 2011

Hari RIBUUUUUUUUU.......

Aishah Azria

Masa : Noon, amik dia dari kinder
Date : 9 feb 2011
Tetamu : Daddy on steer
              me, ariz n azri at the back seat(balik dr clinic terus pick her at school)


And proudly she said "Ayah...ayah....arini kan ari RIBUUUUUU............."




(me?hah!!!RIBU???hahahahahaha.............)
she know today is WEDNESDAY
but she never know today is RABU
new word to her, pestaim dengar kat skola, bila sebut jadi salah



Ok nak, i,ll teach u then
Tommorow is HARI KHAMIS....

Feb 7, 2011

Demam2an...Jalan2an

Permulaan tahun yang kurang memberangsangkan untuk kesihatan SELURUH keluarga!!!
Early month of feb....the whole isi rumah demam2an...
Dimulakan oleh Azri, me, aishah, inche husband n hariz....

Paning kepala.....melihat 1 rumah sedang demam....+-+- with their own ragam n ulah
and most of...bikin kesian n bikin ketawa....

Azri is the coolest one...
Demam for 2days then recover
Demand pun nda tinggi....napkin basah atas dahi pun semalaman nda jatuh atas bantal.

Me???....aduiii...aduii..aduii...
What to do, takda tempat bermanja2an....telan la ubat sendiri
Motivasinya....mana mungkin si mama bole sakit
kalau dia sakit, siapa mau jaga seluruh isi rumah itu...
Jadi mama, kalau sakit pun tahan2 saja....ada 3 mulut perlu disuap.... :-)
(Heiiii.....sakit yang tertangguh itu perlu untuk kebajikan anak2)

Aishah
Ragam nda banyak
Touching moment when she refuse to use that COOL FEVER(tempek kat dahi)
She's reserving that TEMPEK untuk dibawa ke sekolah
She said, if she feel sick at school, she will use that TEMPEK and she will feel better after that and the teacher will let her school..
Over excited nda mau ponteng kali bah....
Even i do try persuading her buying new packs of TEMPEK, stil nda mau juga
dan bila dia suda sembuh...she's using that TEMPEK n tempek it to his daddy forehead
Really!!! she did that...(sedang demam jadi tak bole ketawa berlebihan that time....and that daddy sangat akur ngan itu TEMPEK....)


Inche husband
Pestaim tgk dia demam yang quite teruk...
Biasanya demamnya boleh di tahan, he can go to pasar, wash the car, lipat2 kain, layan2 anak
but not this time
Middle of the night pun bole meracau, mengucap bagai....maunya sy tak terlompat tgh malam tgk dia meracau
Was thinking, "Is this the end of our life? goin to lose him tommorow morning"?
GILAkan......WEH!!!saking sy nda pernah ngeliat dia demam sebegitu rupa......so i,m SHOCK!!!
itu saja

Hariz...
Owh ini ariz darling.....demam pun tak banyak ragam
I just have to control his fever jangan sampai sawan...
He's havin history(and continuosly) of spasm...
Few series of lite fits.....masa demam, but under control
Maka si mama kena cuti WAJIB....coz of his condition better not let him alone with the nanny.....
Baik berjaga dari regret kan....
Mama is a still a mama, and nanny still a nanny kan....tidak akan pernah sama..

Alhamdulillah
Praise to Allah...
semua sudah sembuh
Another series of demam, hold dulu kunjungan anda
Cukup2 la dulu.....kesian anak2 kecil itu....baru mau enjoy their health...


Mari raikan kesembuhan dari kedemaman dengan berjalanjalanan....
Hujung minggu lalu(tanjunglipatlikas)
Hirup2 dulu fresh air....bukan udara rumah dalam kotak bersegi





Azri n Aishah.....uda gain their strentgh.....good health da kembali


Phewwww!!!!!!
Mencabar? ya....bila kesihatan anak2 jadi taruhan
Tapi hidup ini roda.....arini sihat besuk belum tentu....beringat dan berjaga saja




Enjoy the clip
PERDANAparkTANJUNGaru

video

Jalan2an bersama anakanakanak n ayahanak2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...